|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Łatwa zdalna współpraca i pomoc techniczna


Umożliwiaj gościom łączenie się bez konta
Udostępnianie pulpitu gościom umożliwia łatwe udostępnienie pulpitu użytkownikom, którzy nie mają konta systemowego na danym komputerze. Po włączeniu tej funkcji goście mogą połączyć się z Twoim komputerem bezpośrednio za Twoją zgodą. Jest to idealne rozwiązanie w scenariuszach wymagających obecności użytkownika przy komputerze, takich jak szybkie uzyskanie pomocy przy rozwiązywaniu problemów czy współpraca nad prezentacją w czasie rzeczywistym.

Goście mogą połączyć się wyłącznie za Twoją wyraźną zgodą
Guest desktop sharing wymaga od właściciela pulpitu obecności przy komputerze w celu akceptacji połączenia przychodzącego z niezidentyfikowanego adresu IP. Natomiast gość musi tylko uruchomić połączenie NoMachine z pulpitem i użyć formularza logowania gościa w celu personalizacji komunikatu, który pojawi się w zasobniku systemowym Twojego komputera. Żądanie połączenia możesz przyjąć lub odrzucić.


Wszystko masz pod kontrolą
To Ty decydujesz o tym, kto łączy się z Twoim komputerem i czy robi to w trybie interaktywnym bądź podglądu. Zawsze masz kontrolę nad tym, kto nawiązuje połączenie, do czego ma dostęp i na jak długo, nawet jeśli połączony użytkownik, także gość, robi coś na Twoim pulpicie. Gdy chcesz zakończyć sesję udostępniania pulpitu, w każdej chwili możesz po prostu rozłączyć dowolnego użytkownika.

Autoryzacja wszelkiego dostępu do usług
Kontrolować możesz nie tylko osoby łączące się z Twoim pulpitem, lecz też konkretne udostępnione zasoby. Jako właściciel pulpitu masz pełną kontrolę nad prawami dostępu do usług i urządzeń obsługiwanych przez Twój komputer. Jeśli gość zechce przesłać Ci plik, uzyskać dostęp do drukarki, urządzenia USB lub dysku Twojego komputera PC lub Mac, na pasku zadań wyświetli się monit wymagający potwierdzenia lub odrzucenia żądania.


Pozwól osoby, które znasz, zostaną 'odwiedzającym'
Innowacyjną funkcję guest desktop sharing możesz rozszerzyć o możliwość udostępniania pulpitu odwiedzającym (visitor desktop sharing). Tylko w produktach Cloud Server użytkownicy odwiedzający nie różnią się niczym od użytkowników gości pod względem elastyczności i bezpieczeństwa, natomiast przychodząc z serwera Cloud Server, na którym zalogowali się do systemu, zostaną zidentyfikowani jako konta, których użyli do zalogowania, dzięki czemu użytkownik ich przyjmujący będzie „wiedział z kim ma do czynienia”.

Guest desktop sharing włączysz jednym kliknięciem
Domyślnie funkcja guest desktop sharing jest wyłączona, ale można ją z łatwością włączyć w sekcji Bezpieczeństwo ustawień serwera. Wejdź na pulpit komputera, który chcesz udostępnić i wybierz opcję dla użytkownika gościa lub odwiedzającego. Zobacz samouczki, aby dowiedzieć się jak włączyć guest desktop sharing w każdym produkcie z rodziny NoMachine oraz visitor desktop sharing na serwerze Cloud Server.

Utwórz swoje konto NoMachine i otrzymaj darmowy 7-dniowy okres próbny
